Logo Pact tegen Eenzaamheid Eemsdelta

Het Pact tegen Eenzaamheid Eemsdelta is een gezamenlijke aanpak in Eemsdelta om eenzaamheid tegen te gaan. Ruim 100 organisaties, activiteitengroepen en verenigingen zetten zich hier samen voor in.

Eén tegen eenzaamheid

Eenzaamheid kan ons allemaal overkomen, van jong tot oud. Van eenzaamheid kun je ziek worden. Ook in de gemeente Eemsdelta zijn te veel mensen eenzaam. Daar moeten we samen wat aan doen. Organisaties en inwoners kunnen eenzaamheid signaleren, bespreekbaar maken en bestrijden. Dit kan op de werkvloer, in de buurtvereniging, in de kerk, in de sportkantine, met de buren en met klanten of cliënten. Het Pact tegen Eenzaamheid Eemsdelta is een gezamenlijke aanpak in de gemeente Eemsdelta om eenzaamheid tegen te gaan. Inmiddels zijn er meer dan 100 organisaties, activiteitengroepen en verenigingen die hun handtekening onder dit pact hebben gezet.

Elk najaar organiseren we samen een Week tegen de Eenzaamheid. Tijdens deze week bieden de aangesloten organisaties en verenigingen allerlei activiteiten aan, allemaal voor de inwoners in Eemsdelta.

Wilt u zich ook aansluiten bij het pact? Bekijk dan de video en lees onderstaande oproep.

Lees verder

In Eemsdelta maken wij een vuist tegen eenzaamheid!

Laten we samen een vuist maken tegen eenzaamheid in Eemsdelta, zodat niemand in onze gemeente eenzaam is. Dát is onze ambitie.

In Eemsdelta:

 • Heeft elke organisatie Eenzaamheid als speerpunt in zijn beleid.
 • Heeft elk team een lokale aandacht functionaris eenzaamheid.
 • Worden signalen van eenzaamheid altijd gedeeld en besproken.
 • Lossen wij eenzaamheid op door verbinding te zoeken binnen de bestaande activiteiten en organisaties.
 • Draagt ieder zijn of haar steentje bij (in de familie, in de buurt, in de vereniging en in de organisatie) om eenzaamheid aan te pakken.

Samen maken we een vuist tegen eenzaamheid!

Dit was het programma van de Week tegen Eenzaamheid 2023

Lees verder

Netwerk

Netwerkbijeenkomst

Op 14 november 2023 vond er een netwerkbijeenkomst van het Pact plaats, dit keer in het ASWA gebouw waarbij Cadanz Welzijn in samenwerking met de IVAK Academy een bruisende brainstormavond had georganiseerd. Het doel hiervan was om diverse acties en activiteiten te ontwikkelen om eenzaamheid onder de mensen te verminderen. Er waren 70 deelnemers vanuit de aangesloten organisaties van het Pact aanwezig, een fantastische opkomst dus! Er werd gebrainstormd, enthousiaste ideeën werden gepitcht en tot slot werd er gestemd op het beste idee.
Bekijk de video voor een mooie sfeerimpressie.

Activiteiten

Nieuws en kerstactiviteiten 2023

Eenzaamheid, daar kunnen we samen wat aan doen. Organisaties en verenigingen hebben zich aangesloten bij het Pact tegen Eenzaamheid Eemsdelta.

Benieuwd welke activiteiten er rondom de feestdagen worden georganiseerd?

Zomerbingo’s groot succes!

In juni, juli en augustus werden er als activiteit vanuit het pact zomerbingo’s georganiseerd. Dit bleek een groot succes want de belangstelling was groot. Onder het genot van een kopje koffie en veel gezelligheid waren er elke bingomiddag zo’n 40 inwoners uit Eemsdelta aanwezig.

Week tegen Eenzaamheid 2023

Van 28 september t/m 4 oktober 2023 vond de Week tegen Eenzaamheid plaats. Het Pact tegen Eenzaamheid Eemsdelta is een gezamenlijke aanpak in Eemsdelta om eenzaamheid tegen te gaan.

Dit was het activiteitenprogramma tijdens die week

logobord-pact

Word jij ook Ambassadeur tegen Eenzaamheid in Eemsdelta?

Anneke Groothuis

Ambassadeur tegen Eenzaamheid

"Iedere kern binnen de gemeente Eemsdelta verdient een ambassadeur tegen eenzaamheid. Kom jij ons team versterken"

Regelmatig kom ik in mijn omgeving mensen tegen die wat aandacht nodig hebben. Men is niet altijd eenzaam, maar soms gebeurt er iets in je leven waardoor je het moeilijk hebt en wat steun en begrip van een ander nodig hebt. Zelf heb ik in mijn leven ook het één en ander meegemaakt en weet ik hoe belangrijk het is om onder de mensen te zijn en in contact met anderen te blijven. Ik zeg dan tegen mijzelf: Hup, kom op, er op uit, bezoek je vriendinnen of vraag iemand bij je thuis voor een kopje koffie of voor een gezellig diner. Ik ben ambassadeur geworden omdat ik graag omkijk naar een ander, in positieve zin nieuwsgierig ben naar het verhaal van de ander en ook graag iets voor een ander beteken.

Als ambassadeur doe ik wat ik eigenlijk altijd al doe, ik maak een praatje met buurtgenoten, bel bij iemand aan waarvan ik weet dat deze het moeilijk heeft, stuur een kaartje om iemand een hart onder de riem te steken, nodig iemand bij mij thuis uit of doe een klein klusje voor een ander. Ik vind het zelf ook erg leuk en plezierig om dit te doen, het maakt dat ik mij daar goed bij voel.

Ik ben een echt mensenmens en wil graag mijn steentje bijdragen aan de aanpak tegen eenzaamheid. Ik vind het fijn dat ik dit nu ook als ambassadeur mag doen, want mocht ik ergens tegen aanlopen en niet goed weten hoe ik het aan kan pakken, dan kan ik contact leggen met het ambassadeursnetwerk. Een aantal keren per jaar komen wij samen om informatie te delen, dit maakt dat ik me wat zekerder voel in wat ik doe en kan ik mensen ook beter informeren over wat er allemaal gebeurt in onze gemeente. Dit voelt heel fijn.

De gemeente Eemsdelta kent 33 kernen, we zijn op zoek naar ambassadeurs in iedere plaats in de gemeente. Mocht jij dit in jouw buurt of straat willen doen of misschien zelfs al wel doen, wordt dan ook ambassadeur tegen eenzaamheid en sluit je aan bij ons netwerk. In het netwerk krijg je ondersteuning en kun je ruggenspraak houden bij de werkzaamheden die je doet.

Ben je nieuwsgierig geworden en wil je er meer over weten, neem dan contact op met Engelina Eissens, regisseur Eenzaamheid Eemsdelta van Cadanz Welzijn, via de mail: e.eissens@cadanzwelzijn.testlinks.nl of via tel: 0596-745024

Lees verder

Netwerkbijeenkomst Pact tegen Eenzaamheid Eemsdelta

Bent u als organisatie aangesloten bij Pact tegen Eenzaamheid Eemsdelta? Dan bent u van harte uitgenodigd op onze netwerkbijeenkomst op 14 november van 17:00 tot 21:30 uur (inclusief stamppottenbuffet). 

Op deze avond gaan de aangesloten organisaties samen aan de slag tegen Eenzaamheid! Klik hier of op de afbeelding links voor meer informatie. Of meld je direct aan!

Aangepaste openingstijden

In verband met de feestdagen hebben wij aangepaste openingstijden. Het ASWA-gebouw is gesloten op:

 • Maandag 20 mei

Wij wensen u alvast fijne Pinksterdagen toe!

Adreswijziging De Kajuit Delfzijl

De Kajuit is verhuisd. Vanaf heden is De Kajuit gevestigd op het volgende adres:

Locatie ‘Thuis’
Ede Staalstraat 5
9933 KJ Delfzijl

Aangepaste openingstijden

In verband met de feestdagen hebben wij aangepaste openingstijden. Het ASWA-gebouw is gesloten op:

 • Donderdag 28 maart vanaf 17:00 uur
 • Vrijdag 29 maart. (Wij zijn die dag telefonisch bereikbaar op ons algemene nummer 0596-745024)
 • Maandag 1 april.

Wij wensen u alvast fijne paasdagen toe!

SlimoTheek

Slimme technologie voor u?

In de SlimoTheek leent u slimme technologie voor veilig en comfortabel wonen. Voor uzelf, of voor iemand voor wie u zorgt. Slimme technologie is bijvoorbeeld een robotstofzuiger, een eenvoudige tablet, een klok met dagindeling, alarmering met GPS, een robotkat of een eenvoudig bedienbare radio/muziekspeler.

De SlimoTheek is een samenwerking van Cadanz Welzijn, Noorderpoort en gemeente Eemsdelta.

Meer informatie

Voor meer informatie kunt u contact met ons opnemen via ons mailadres info@cadanzwelzijn.nl of door te bellen met telefoonnummer 0596-745024

Informatieblad (pdf)

Protocollen en regelingen

In onderstaand overzicht treft u onze protocollen en regelingen aan. Mocht u na het lezen nog vragen hebben over de inhoud van deze documenten, neemt u dan contact met ons op door te bellen met telefoonnummer 0596 745024 of door een e-mail te sturen naar info@cadanzwelzijn.nl.

Aangepaste openingstijden

Rondom de feestdagen heeft het Aswa-gebouw aangepaste openingstijden:

 • 25 en 26 december: gesloten
 • 27 en 28 december: gesloten (receptie en crisisdienst zijn telefonisch bereikbaar)
 • 29 december: gesloten (crisisdienst is telefonisch bereikbaar) 
 • 1 januari: gesloten

Wij wensen u fijne feestdagen en verwelkomen u graag weer vanaf 2 januari 2024!

Geslaagd!

Dank voor bericht, we nemen spoedig contact met je op. 

Cadanz Welzijn

PlusBoekje

Benieuwd naar het programma voor de komende maanden? Je leest het allemaal in het PlusBoekje.

De PlusBus wordt mede mogelijk gemaakt door Woonstichting Groninger Huis

Actueel

Hier vind je het actuele aanbod van Cadanz Welzijn op het gebied van trainingen, scholingen en bijeenkomsten die binnenkort worden georganiseerd. Klik op de link voor meer informatie.

Onze website maakt gebruik van enkele anonieme cookies. In ons privacyreglement lees je hoe wij omgaan met jouw privacy.

Actuele coronamaatregelen

Op deze pagina lees je welke actuele coronamaatregelen er gelden op de locaties van Cadanz Welzijn. De volgende maatregelen worden op dit moment vanuit Cadanz Welzijn gehanteerd:

Handen desinfecteren
Bij binnenkomst en in de zalen kun je je handen desinfecteren. Ook staat er schoonmaakmateriaal om de tafel te desinfecteren.

Handen wassen
Was vaak de handen.

Mondkapje
Het dragen van een mondkapje wordt gewaardeerd door onze kwetsbare bezoekers en medewerkers.

Heb je corona gerelateerde klachten? Blijf dan thuis en stel je bezoek uit.

Ouderen

Met het ouder worden kan er van alles veranderen in uw leven. Veranderingen kunnen vragen oproepen waar u graag eens over wilt praten. Dan kan het prettig zijn om in gesprek te gaan met een Sociaalwerker van Cadanz Welzijn.

Sociaalwerkers kunnen in gesprek gaan over verschillende onderwerpen die voor u belangrijk zijn. Vragen die u zou kunnen bespreken, zijn bijvoorbeeld:

 • Ik zoek een zinvolle dag invulling, wat kan ik doen?
 • Hoe kan ik in contact komen met leeftijdsgenoten?
 • Alles verandert zo snel, hoe ga ik hiermee om?
 • Hoe kan ik mijn leefomgeving aanpassen zodat ik er zo lang mogelijk zelfstandig kan blijven wonen?
 • Hoe kan ik zo gezond mogelijk ouder worden?

Al onze sociaalwerkers werken vanuit de positieve gezondheid gedachte. Dit is een manier om breder naar uw gezondheid en welzijn te kijken. Gezondheid en welzijn gaan bijvoorbeeld over goed in je vel zitten, omgaan met tegenslagen, erbij horen, contacten hebben en over zinvol bezig zijn. Kortom het gaat erom dat u zich gezond en vrolijk voelt op de manier die bij u past.

Soms zijn er periodes in uw leven waarin het prettig is om terug te kijken op uw leven, te kijken naar het heden en naar de wensen voor de toekomst.

Hoe werken wij?

We gaan met u in gesprek bij u thuis of bij ons op één van de locaties. U kunt bij ons terecht met een concrete vraag, ook kunnen wij meedenken met wat u bezighoudt. Binnen Cadanz Welzijn kunt u gebruik maken van seniorenvoorlichting, welzijn op recept, niet geïndiceerde dagactiviteit, ontmoetingshuis, Cadanz Maatjez, vrijwilligers en dementie, ouderen bezoeken ouderen etc. Ook geven wij informatie over diverse activiteiten in de regio. Soms leggen wij verbindingen tussen mensen onderling of met een huisarts of zorgorganisatie. Per situatie bekijken we wat nodig is en wat goed bij u past.

ouderen

Contact

We zijn elke dag aanwezig op de verschillende locaties van Cadanz Welzijn in de gemeente Eemsdelta.

Voor meer informatie kun je contact opnemen met het algemene telefoonnummer of
e-mailadres van Cadanz Welzijn:

Cadanz Welzijn is er voor jou!

Je kunt bij Cadanz Welzijn terecht als je bijvoorbeeld ondersteuning zoekt bij de opvoeding van je kind, als je je eenzaam voelt en graag eens met iemand zou willen praten, of als je hulp nodig hebt bij het ordenen van je financiën. Ook denken we graag met je mee als het gaat om het ontwikkelen en uitvoeren van een activiteit in je buurt of als je ondersteuning zoekt om zo lang mogelijk zelfstandig thuis te kunnen wonen. Wij zijn er voor alle inwoners van de gemeente Eemsdelta en ondersteunen je graag als je (even) hulp of advies nodig hebt.

Naast ons prettige team van sociaalwerkers hebben we een groot samenwerkingsverband in de regio waarbij we, als het nodig is, je in contact kunnen brengen met de juiste organisatie.

Over Cadanz Welzijn

Stichting Cadanz Welzijn is een organisatie voor sociaal werk die actief is in Eemsdelta en Hogeland. De opdracht die Cadanz Welzijn heeft is altijd gericht op de ondersteuning van (groepen) inwoners die een sociaal-maatschappelijke vraag hebben.

De missie van Cadanz Welzijn

Wij werken in Eemsdelta aan een samenleving waar iedereen mee kan doen en een bijdrage levert, omdat ieder mens telt.

Onze strategische keuze

Cadanz Welzijn zoekt samen met inwoners naar oplossingen voor sociaal-maatschappelijke vraagstukken. Ze kent haar inwoners en hun problematiek. Zelfredzaamheid en zorgen voor elkaar staan in de samenwerking met inwoners centraal. Alle vormen van sociaal werk worden hiervoor ingezet. Cadanz Welzijn initieert, ontwikkelt, signaleert en voert regie om haar doel te bereiken. Cadanz Welzijn weet wat er speelt in wijk en dorp en is waar nodig een schakel tussen inwoners en de gemeente Eemsdelta. Zij doet dit in samenwerking met en tussen individuen, inwoners, organisaties, netwerken, gemeentelijke instellingen en vrijwilligers.

Inwoners kunnen te maken hebben met diverse sociaal-maatschappelijke vraagstukken, zoals armoede, eenzaamheid, ongeletterdheid, maatschappelijke achterstanden, maatschappelijke ongelijkheid, opvoedingsvraagstukken, arbeidsvraagstukken, culturele vraagstukken, verschillende gezinskwesties, (wijk)ontwikkelingskwesties, verslavingsvraagstukken, schendingen van mensenrechten en opvang van vluchtelingen. In alle gevallen gaat het over empowerment, participeren, samen leven, wederkerigheid en welbevinden.

U kunt onze volledige missie & visie lezen (pdf) door op onderstaande knop te klikken.

Disclaimer en copyright

Website

Ondanks de constante zorg en aandacht die wij besteden aan de samenstelling van deze website, kunnen wij niet volledig uitsluiten dat bepaalde informatie onvolledig of onjuist is. De informatie op deze website kan ook zonder voorafgaande kennisgeving op ieder moment worden aangepast. Cadanz Welzijn kan niet aansprakelijk worden gesteld voor eventuele schade, direct of indirect en van welke aard dan ook, die voortvloeit uit of in enig opzicht verband houdt met het gebruik van deze website of de informatie op de website. Op alle informatie die op deze website te vinden is rust copyright. Niets van de informatie op deze website mag verveelvoudigd, verspreid en/of vermenigvuldigd worden door middel van druk, fotokopie, microfilm, digitale technieken, internet, CD-ROM of op welke andere wijze dan ook, zonder onze voorafgaande schriftelijke toestemming.

E-mail

De informatie in onze e-mailberichten (inclusief bijlagen) is met grote zorgvuldigheid opgesteld. Desondanks kunnen wij niet volledig uitsluiten dat bepaalde informatie achterhaald, onvolledig of onjuist is. Er kunnen daarom alleen rechten worden ontleend aan officiële documenten en contracten en niet aan de inhoud van onze e-mailberichten.

Onze e-mailberichten (inclusief bijlagen) kunnen bovendien vertrouwelijke informatie bevatten die uitsluitend bedoeld is voor de geadresseerde. Wanneer je per abuis een e-mail ontvangt die niet voor jou bestemd is, word je verzocht de afzender hierover te informeren en het bericht inclusief eventuele bijlagen te wissen. Het is niet toegestaan om het bericht, geheel of gedeeltelijk, zonder toestemming te gebruiken of te verspreiden.

Missie & Visie

Stichting Cadanz Welzijn is een organisatie voor sociaal werk die actief is in Eemsdelta en Hogeland. De opdracht die Cadanz Welzijn heeft is altijd gericht op de ondersteuning van (groepen) inwoners die een sociaal-maatschappelijke vraag hebben.

De missie van Cadanz Welzijn

Wij werken in Eemsdelta aan een samenleving waar iedereen mee kan doen en een bijdrage levert, omdat ieder mens telt.

Onze strategische keuze

Cadanz Welzijn zoekt samen met inwoners naar oplossingen voor sociaal-maatschappelijke vraagstukken. Ze kent haar inwoners en hun problematiek. Zelfredzaamheid en zorgen voor elkaar staan in de samenwerking met inwoners centraal. Alle vormen van sociaal werk worden hiervoor ingezet. Cadanz Welzijn initieert, ontwikkelt, signaleert en voert regie om haar doel te bereiken. Cadanz Welzijn weet wat er speelt in wijk en dorp en is waar nodig een schakel tussen inwoners en de gemeente Eemsdelta. Zij doet dit in samenwerking met en tussen individuen, inwoners, organisaties, netwerken, gemeentelijke instellingen en vrijwilligers.

Inwoners kunnen te maken hebben met diverse sociaal-maatschappelijke vraagstukken, zoals armoede, eenzaamheid, ongeletterdheid, maatschappelijke achterstanden, maatschappelijke ongelijkheid, opvoedingsvraagstukken, arbeidsvraagstukken, culturele vraagstukken, verschillende gezinskwesties, (wijk)ontwikkelingskwesties, verslavingsvraagstukken, schendingen van mensenrechten en opvang van vluchtelingen. In alle gevallen gaat het over empowerment, participeren, samen leven, wederkerigheid en welbevinden.

U kunt onze volledige missie & visie lezen (pdf) door op onderstaande knop te klikken.

Waarmee kunnen wij je helpen?

Stel hieronder je vraag, dan ontvang je van ons een reactie.