Jeugd en jongeren

Het jongerenwerk in de gemeente Eemsdelta wordt uitgevoerd door zes jongerenwerkers vanuit twee organisaties, namelijk Barkema en de Haan en Cadanz Welzijn. De jongerenwerkers van Cadanz Welzijn voeren het jongerenwerk in de voormalige gemeenten, Delfzijl en Loppersum uit en geven uitvoering aan het concept Jimmy’s en de jongerenwerkers van Barkema en de Haan voeren het jongerenwerk in de voormalige gemeente Appingedam uit.

Wat doet het jongerenwerk
  • Bevorderen van jeugdparticipatie
  • Vorming en opvoeding
  • Educatie en voorlichting
  • Versterken van sociale verbinding in de buurt
  • Ontmoeting en recreatie

De jongerenwerker speelt in op de leefwereld van jongeren in hun vrije tijd en ontwikkelt van daaruit vertrouwensrelaties met (groepen) jongeren, coacht jongeren op weg naar volwassenheid. Denkt en werkt integraal in het belang van zijn of haar doelgroepen en heeft oog voor ouders, bewoners, vrijwilligers, organisaties en instanties. Daarnaast bevordert het jongerenwerk de participatie en stimuleert jongeren om zelf mee te doen, te organiseren en te beslissen. De jongerenwerker bezoekt jongeren daar waar zij zich bevinden.

Het jongerenwerk zorgt dat jongeren zich ontwikkelen tot democratische burgers in hun eigen omgeving en in de samenleving.

jeugd-en-jongeren

Contact

Maja Dijkstra
m.dijkstra@cadanzwelzijn.nl

Ferdi Uuldriks
f.uuldriks@cadanzwelzijn.nl

Voor meer informatie kun je ook contact opnemen met met het algemene telefoonnummer of
e-mailadres van Cadanz Welzijn: