Maatschappelijk werk

Wij willen
allemaal
het beste
voor
elkaar.
vrijwilligerswerk
Algemeen Maatschappelijk Werk heeft op verschillende locaties in Eemsdelta spreekuren waar je terecht kunt met vragen. Je kunt een vraag stellen en/of je aanmelden door te bellen, mailen of langskomen tijdens onderstaande momenten.

Maatschappelijk werk

Iedereen krijgt in zijn of haar leven weleens te maken met zorgen en problemen. Soms kunnen situaties en gebeurtenissen leiden tot het gevoel dat je er niet meer uitkomt. Praten met een bekende kan helpen. Maar niet iedereen wil dat. Wij helpen mensen om weer op eigen benen te staan en mee te laten doen in de maatschappij. In het bijzonder voor diegenen die door één of meerdere problemen het even niet meer kunnen opbrengen. Bijvoorbeeld gezinnen, jongeren, ouderen en slachtoffers van huiselijk geweld.

Weet je niet meer hoe je verder moet? De maatschappelijk werkers kunnen dan met je meedenken/meekijken. Wij bieden hulp en ondersteuning bij vragen over bijvoorbeeld:

 • Gezin en opvoeding
 • Geld en werk
 • Relatie en (echt)scheidingen
 • Ruzie en (huiselijk) geweld
 • Verlies en rouw
 • Problemen door ingrijpende situaties
 • Psychosociale hulp rondom versterking- en aardbevingsproblematiek

Onafhankelijk en kosteloos
De hulp van het algemeen maatschappelijk werk is onafhankelijk, kosteloos en je hebt geen doorverwijzing nodig. Verder kun je ook bij het algemeen maatschappelijk werk terecht als je er niet uitkomt met andere instanties. Denk bijvoorbeeld aan woningcorporaties, sociale dienst en schuldhulpverlening.

Breed netwerk
We hebben een breed netwerk en korte lijnen met de medewerkers van de gemeente, zoals bijvoorbeeld de WMO en het CJG. Daarnaast werken we met onze sociaal raadslieden, de schoolmaatschappelijk werkers, de sociaal werkers en de buurtwerkers. Verder werken we samen met het steunpunt administratie, buurtbemiddeling, steunpunt mantelzorg, budgetmaatjes.

De VoorzieningenWijzer
Met behulp van De VoorzieningenWijzer kun je kijken welke toeslagen en/of regelingen voor jou gelden. Ook kun je zoeken naar de best passende energieleverancier en zorgverzekering. Als jouw gemeente is aangesloten bij De VoorzieningenWijzer, kun je zelf checken wat voor jou geldt via de online ondersteuning van De VoorzieningenWijzer. Je kunt daarvoor terecht op datgeldtvoormij.nl

Lees verder

Voedselbank

Het maatschappelijk werk werkt samen met de voedselbank. Aanmelden bij de voedselbank gaat via de website www.voedselbankeemsdelta.nl. Na de aanmelding neemt een maatschappelijk werker contact met u op om u uit te nodigen voor een intakegesprek.

Het intakegesprek
Tijdens het intakegesprek wordt uw financiële situatie beoordeeld en brengt het maatschappelijk werk samen met u de overige leefgebieden in kaart. Zo wordt er een compleet beeld geschetst van uw eigen situatie.

Professionele hulp
U kunt rekenen op professionele hulp. Zo wordt er met u gekeken of er verdere hulpverlening nodig is en of dit binnen Cadanz Welzijn mogelijk is. Als dat niet het geval is dan verwijzen we door naar desbetreffende instanties.

Lees verder
Diensten-Maatschappelijk-werk-blok-1

Inloopspreekuur

Spreekuur Delfzijl

Brede School Noord
Waddenweg 4, Delfzijl

 

 • Maandag van 09.00-11.00 uur
 • Dinsdag van 09.00-11.00 uur
 • Donderdag van 09.00-11.00 uur

Je bent van harte welkom op bovenstaande inloopspreekuren. Van tevoren aanmelden is niet nodig.

Spreekuur Appingedam

Gezondheidscentrum Overdiep
Stadshaven 23, kamer 112, Appingedam

 

 • Woensdag van 09.00-11.00 uur

Je bent van harte welkom op bovenstaande inloopspreekuren. Van tevoren aanmelden is niet nodig.

Spreekuur Loppersum

Stationsgebouw Loppersum
Stationslaan 10, Loppersum

 

 • Vrijdag van 09.00-11.00 uur

Je bent van harte welkom op bovenstaande inloopspreekuren. Van tevoren aanmelden is niet nodig.

Vrijwilligers

vrijwilligerswerk

In de gemeente Eemsdelta zijn veel maatschappelijke projecten waar vrijwilligers actief zijn door extra ondersteuning te bieden. Wil jij ook graag iets voor een ander betekenen? Laat het ons dan weten! We hebben een vacaturebank waar vast en zeker een functie tussen staat die bij jou past. Zo kan je als maatje iemand ondersteunen die weinig de deur uitkomt, door samen te wandelen of een boodschapje te doen. Je kunt ook 75+ers bezoeken of bellen en informatie geven over wonen, welzijn en zorg. Maar misschien lijkt het je ook wat om als buurtbemiddelaar buren te helpen of om een kletsmaatje te zijn voor bewoners van het AZC en statushouders: allemaal projecten in de gemeente Eemsdelta waarbij vrijwilligers onmisbaar zijn!

Wil je meer informatie of weten welke andere vrijwilligersvacatures er momenteel zijn? Neem dan contact op met Cadanz Welzijn via email info@cadanzwelzijn.nl of door te bellen met 0596-745024. Of meld je direct aan via onderstaande knop.

Logo-Cadanz-Welzijn-wit-NOPO

Postadres
Stichting Cadanz Welzijn
Postbus 248
9930 AE Delfzijl

Hoofdvestiging
Burg. Klauckelaan 16
9902 KZ Appingedam

Telefoon
0596-745024

E-mailadres
info@cadanzwelzijn.nl

Vraag ons maar!

Nieuwsbrief

Wil je op de hoogte blijven van Cadanz Welzijn, abonneer je dan op onze nieuwsbrief.

Samen. Leven. Doen. Eemsdelta.

© 2021-2023 Cadanz Welzijn | Disclaimer | Privacy | Webmaster

Waarmee kunnen wij je helpen?

Stel hieronder je vraag, dan ontvang je van ons een reactie.

Doe ook mee tijdens De Week tegen Eenzaamheid!

Van 28 september t/m 4 oktober 2023 vindt de Week tegen Eenzaamheid plaats. Het Pact tegen Eenzaamheid Eemsdelta is een gezamenlijke aanpak in Eemsdelta om eenzaamheid tegen te gaan. Doe ook mee en kijk op de pagina van de Week tegen Eenzaamheid voor een overzicht van alle activiteiten.

In de zomerperiode hebben wij aangepaste openingstijden:

 • Tot maandag 4 september zijn wij geopend tot 17 uur.
 • Op de vrijdagen 18 en 25 augustus is ons gebouw vanaf 13 uur gesloten.

SlimoTheek

Slimme technologie voor u?

In de SlimoTheek leent u slimme technologie voor veilig en comfortabel wonen. Voor uzelf, of voor iemand voor wie u zorgt. Slimme technologie is bijvoorbeeld een robotstofzuiger, een eenvoudige tablet, een klok met dagindeling, alarmering met GPS, een robotkat of een eenvoudig bedienbare radio/muziekspeler.

De SlimoTheek is een samenwerking van Cadanz Welzijn, Noorderpoort en gemeente Eemsdelta.

Meer informatie

Voor meer informatie kunt u contact met ons opnemen via ons mailadres info@cadanzwelzijn.nl of door te bellen met telefoonnummer 0596-745024

Informatieblad (pdf)

Protocollen en regelingen

In onderstaand overzicht treft u onze protocollen en regelingen aan. Mocht u na het lezen van een protocol of regeling nog vragen hebben, neemt u dan contact met ons op door te bellen met telefoonnummer 0596 745024 of door een e-mail te sturen naar info@cadanzwelzijn.nl.

Geslaagd!

Dank voor bericht, we nemen spoedig contact met je op. 

Cadanz Welzijn

PlusBoekje

Benieuwd naar het programma voor de komende maanden? Je leest het allemaal in het PlusBoekje.

Actueel

Hier vind je het actuele aanbod van Cadanz Welzijn op het gebied van trainingen, scholingen en bijeenkomsten die binnenkort worden georganiseerd. Klik op de link voor meer informatie.

Onze website maakt gebruik van enkele anonieme cookies. In ons privacyreglement lees je hoe wij omgaan met jouw privacy.

Actuele coronamaatregelen

Op deze pagina lees je welke actuele coronamaatregelen er gelden op de locaties van Cadanz Welzijn. De volgende maatregelen worden op dit moment vanuit Cadanz Welzijn gehanteerd:

Handen desinfecteren
Bij binnenkomst en in de zalen kun je je handen desinfecteren. Ook staat er schoonmaakmateriaal om de tafel te desinfecteren.

Handen wassen
Was vaak de handen.

Mondkapje
Het dragen van een mondkapje wordt gewaardeerd door onze kwetsbare bezoekers en medewerkers.

Heb je corona gerelateerde klachten? Blijf dan thuis en stel je bezoek uit.

Ouderen

Met het ouder worden kan er van alles veranderen in uw leven. Veranderingen kunnen vragen oproepen waar u graag eens over wilt praten. Dan kan het prettig zijn om in gesprek te gaan met een Sociaalwerker van Cadanz Welzijn.

Sociaalwerkers kunnen in gesprek gaan over verschillende onderwerpen die voor u belangrijk zijn. Vragen die u zou kunnen bespreken, zijn bijvoorbeeld:

 • Ik zoek een zinvolle dag invulling, wat kan ik doen?
 • Hoe kan ik in contact komen met leeftijdsgenoten?
 • Alles verandert zo snel, hoe ga ik hiermee om?
 • Hoe kan ik mijn leefomgeving aanpassen zodat ik er zo lang mogelijk zelfstandig kan blijven wonen?
 • Hoe kan ik zo gezond mogelijk ouder worden?

Al onze sociaalwerkers werken vanuit de positieve gezondheid gedachte. Dit is een manier om breder naar uw gezondheid en welzijn te kijken. Gezondheid en welzijn gaan bijvoorbeeld over goed in je vel zitten, omgaan met tegenslagen, erbij horen, contacten hebben en over zinvol bezig zijn. Kortom het gaat erom dat u zich gezond en vrolijk voelt op de manier die bij u past.

Soms zijn er periodes in uw leven waarin het prettig is om terug te kijken op uw leven, te kijken naar het heden en naar de wensen voor de toekomst.

Hoe werken wij?

We gaan met u in gesprek bij u thuis of bij ons op één van de locaties. U kunt bij ons terecht met een concrete vraag, ook kunnen wij meedenken met wat u bezighoudt. Binnen Cadanz Welzijn kunt u gebruik maken van seniorenvoorlichting, welzijn op recept, niet geïndiceerde dagactiviteit, ontmoetingshuis, Cadanz Maatjez, vrijwilligers en dementie, ouderen bezoeken ouderen etc. Ook geven wij informatie over diverse activiteiten in de regio. Soms leggen wij verbindingen tussen mensen onderling of met een huisarts of zorgorganisatie. Per situatie bekijken we wat nodig is en wat goed bij u past.

ouderen

Contact

We zijn elke dag aanwezig op de verschillende locaties van Cadanz Welzijn in de gemeente Eemsdelta.

Voor meer informatie kun je contact opnemen met het algemene telefoonnummer of
e-mailadres van Cadanz Welzijn:

Cadanz Welzijn is er voor jou!

Je kunt bij Cadanz Welzijn terecht als je bijvoorbeeld ondersteuning zoekt bij de opvoeding van je kind, als je je eenzaam voelt en graag eens met iemand zou willen praten, of als je hulp nodig hebt bij het ordenen van je financiën. Ook denken we graag met je mee als het gaat om het ontwikkelen en uitvoeren van een activiteit in je buurt of als je ondersteuning zoekt om zo lang mogelijk zelfstandig thuis te kunnen wonen. Wij zijn er voor alle inwoners van de gemeente Eemsdelta en ondersteunen je graag als je (even) hulp of advies nodig hebt.

Naast ons prettige team van sociaalwerkers hebben we een groot samenwerkingsverband in de regio waarbij we, als het nodig is, je in contact kunnen brengen met de juiste organisatie.

Over Cadanz Welzijn

Stichting Cadanz Welzijn is een organisatie voor sociaal werk die actief is in Eemsdelta en Hogeland. De opdracht die Cadanz Welzijn heeft is altijd gericht op de ondersteuning van (groepen) inwoners die een sociaal-maatschappelijke vraag hebben.

De missie van Cadanz Welzijn

Wij werken in Eemsdelta aan een samenleving waar iedereen mee kan doen en een bijdrage levert, omdat ieder mens telt.

Onze strategische keuze

Cadanz Welzijn zoekt samen met inwoners naar oplossingen voor sociaal-maatschappelijke vraagstukken. Ze kent haar inwoners en hun problematiek. Zelfredzaamheid en zorgen voor elkaar staan in de samenwerking met inwoners centraal. Alle vormen van sociaal werk worden hiervoor ingezet. Cadanz Welzijn initieert, ontwikkelt, signaleert en voert regie om haar doel te bereiken. Cadanz Welzijn weet wat er speelt in wijk en dorp en is waar nodig een schakel tussen inwoners en de gemeente Eemsdelta. Zij doet dit in samenwerking met en tussen individuen, inwoners, organisaties, netwerken, gemeentelijke instellingen en vrijwilligers.

Inwoners kunnen te maken hebben met diverse sociaal-maatschappelijke vraagstukken, zoals armoede, eenzaamheid, ongeletterdheid, maatschappelijke achterstanden, maatschappelijke ongelijkheid, opvoedingsvraagstukken, arbeidsvraagstukken, culturele vraagstukken, verschillende gezinskwesties, (wijk)ontwikkelingskwesties, verslavingsvraagstukken, schendingen van mensenrechten en opvang van vluchtelingen. In alle gevallen gaat het over empowerment, participeren, samen leven, wederkerigheid en welbevinden.

U kunt onze volledige missie & visie lezen (pdf) door op onderstaande knop te klikken.

Disclaimer en copyright

Website

Ondanks de constante zorg en aandacht die wij besteden aan de samenstelling van deze website, kunnen wij niet volledig uitsluiten dat bepaalde informatie onvolledig of onjuist is. De informatie op deze website kan ook zonder voorafgaande kennisgeving op ieder moment worden aangepast. Cadanz Welzijn kan niet aansprakelijk worden gesteld voor eventuele schade, direct of indirect en van welke aard dan ook, die voortvloeit uit of in enig opzicht verband houdt met het gebruik van deze website of de informatie op de website. Op alle informatie die op deze website te vinden is rust copyright. Niets van de informatie op deze website mag verveelvoudigd, verspreid en/of vermenigvuldigd worden door middel van druk, fotokopie, microfilm, digitale technieken, internet, CD-ROM of op welke andere wijze dan ook, zonder onze voorafgaande schriftelijke toestemming.

E-mail

De informatie in onze e-mailberichten (inclusief bijlagen) is met grote zorgvuldigheid opgesteld. Desondanks kunnen wij niet volledig uitsluiten dat bepaalde informatie achterhaald, onvolledig of onjuist is. Er kunnen daarom alleen rechten worden ontleend aan officiële documenten en contracten en niet aan de inhoud van onze e-mailberichten.

Onze e-mailberichten (inclusief bijlagen) kunnen bovendien vertrouwelijke informatie bevatten die uitsluitend bedoeld is voor de geadresseerde. Wanneer je per abuis een e-mail ontvangt die niet voor jou bestemd is, word je verzocht de afzender hierover te informeren en het bericht inclusief eventuele bijlagen te wissen. Het is niet toegestaan om het bericht, geheel of gedeeltelijk, zonder toestemming te gebruiken of te verspreiden.

Missie & Visie

Stichting Cadanz Welzijn is een organisatie voor sociaal werk die actief is in Eemsdelta en Hogeland. De opdracht die Cadanz Welzijn heeft is altijd gericht op de ondersteuning van (groepen) inwoners die een sociaal-maatschappelijke vraag hebben.

De missie van Cadanz Welzijn

Wij werken in Eemsdelta aan een samenleving waar iedereen mee kan doen en een bijdrage levert, omdat ieder mens telt.

Onze strategische keuze

Cadanz Welzijn zoekt samen met inwoners naar oplossingen voor sociaal-maatschappelijke vraagstukken. Ze kent haar inwoners en hun problematiek. Zelfredzaamheid en zorgen voor elkaar staan in de samenwerking met inwoners centraal. Alle vormen van sociaal werk worden hiervoor ingezet. Cadanz Welzijn initieert, ontwikkelt, signaleert en voert regie om haar doel te bereiken. Cadanz Welzijn weet wat er speelt in wijk en dorp en is waar nodig een schakel tussen inwoners en de gemeente Eemsdelta. Zij doet dit in samenwerking met en tussen individuen, inwoners, organisaties, netwerken, gemeentelijke instellingen en vrijwilligers.

Inwoners kunnen te maken hebben met diverse sociaal-maatschappelijke vraagstukken, zoals armoede, eenzaamheid, ongeletterdheid, maatschappelijke achterstanden, maatschappelijke ongelijkheid, opvoedingsvraagstukken, arbeidsvraagstukken, culturele vraagstukken, verschillende gezinskwesties, (wijk)ontwikkelingskwesties, verslavingsvraagstukken, schendingen van mensenrechten en opvang van vluchtelingen. In alle gevallen gaat het over empowerment, participeren, samen leven, wederkerigheid en welbevinden.

U kunt onze volledige missie & visie lezen (pdf) door op onderstaande knop te klikken.

Mantelzorg

Zorgt u langdurig voor een ziek of gehandicapt iemand in uw omgeving? Dan bent u mantelzorger! Het steunpunt mantelzorg kan u op allerlei manieren ondersteunen. U kunt bij het steunpunt terecht voor: Informatie en advies over bijvoorbeeld professionele zorg, combinatie werk en zorg, vrijwillige hulpverlening, vervangende zorg en heel belangrijk: wij bieden u een luisterend oor!

De steunpunten onderhouden nauwe contacten met diverse organisaties en instanties om u zo goed mogelijk te ondersteunen en te voorkomen dat u overbelast raakt. Het is belangrijk dat u zich als mantelzorger bij het steunpunt laat registreren zodat wij u kunnen informeren over allerlei belangrijke zaken die te maken hebben met uw taak als mantelzorger! U kunt zich ook aansluiten bij diverse lotgenoten en ondersteuningsgroepen.

Jonge mantelzorgers

Eén op de vier jongeren is een jonge mantelzorger. Steeds meer jongeren zorgen voor een ziek familielid. Dat kan best zwaar of vervelend zijn. Je hebt dan minder tijd voor leuke dingen, want jij moet helpen. Of je voelt je schuldig als je iets gezelligs doet.

Soms heb jezelf klachten

Het kan zijn dat je door de situatie thuis last hebt van bijvoorbeeld buikpijn of hoofdpijn. Of je voelt je angstig, gestresst of somber. Niet iedereen durft over zijn problemen te praten. Soms schaam je je ook voor je thuissituatie.  

Zorg ook goed voor jezelf

Wanneer je zorgt voor een ander, vergeet je soms jezelf. Toch is het belangrijk dat je op jezelf blijft letten. Tips van andere jonge mantelzorgers zijn:

 • Blijf leuke dingen doen. Ga bijvoorbeeld sporten, naar vrienden of word lid van een club.
 • Spreek thuis vaste momenten af waarop je niet hoeft te helpen.
 • Trek aan de bel als het niet lekker gaat.
 • Zoek andere jonge mantelzorgers op. Bijvoorbeeld via activiteiten van Cadanz Welzijn.
steunpunt-mantelzorg

Contact

Voor meer informatieneem gerust contact op het het steunpunt in je woonplaats

Steunpunt Mantelzorg Delfzijl
Karin Leertouwer-Bosker
k.leertouwer-bosker@cadanzwelzijn.nl

Steunpunt Mantelzorg Appingedam
Esther de Greef
e.degreef@cadanzwelzijn.nl

Steunpunt Mantelzorg Loppersum
Marleen Mulder
m.mulder@cadanzwelzijn.nl
Annet Topelen
a.topelen@cadanzwelzijn.nl

Voor meer informatie kun je ook contact opnemen met het algemene telefoonnummer of
e-mailadres van Cadanz Welzijn: