Participatie

participatie

Iedereen moet mee kunnen doen in de gemeente Eemsdelta! Daarom ondersteunen en begeleiden onze sociaalwerkers activiteiten voor bewoners in onze gemeente. Wil jij ook meedoen, of heb je zelf een idee voor een leuke activiteit? Of heb je juist hulp nodig om mee te kunnen doen? Wij denken met je mee.

Wat is participatie?

Participatie betekent letterlijk actieve deelname. Wij noemen het Meedoen. We willen met ons aanbod iedereen in de gemeente Eemsdelta de mogelijkheid bieden mee te kunnen doen aan activiteiten en vrijwilligerswerk of op een andere manier invulling kunnen geven aan hun vrijetijd.

Wil jij graag iets doen of wat voor een ander betekenen, heb je behoefte aan contact en/of vind je het fijn dat er iemand met je mee denkt? Neem dan contact op met de collega’s van de vakgroep Participatie, zij helpen je graag op weg.

We bieden activiteiten aan op het gebied van educatie, bewegen, ontspanning en ontmoeting. Voor het vinden van vrijwilligers en vrijwilligerswerk kun je terecht op de website van Vrijwilligerswerk Eemsdelta.

Vrijwilligerswerk

Vrijwilligerswerk Eemsdelta heeft een vrijwilligersvacaturebank waar een breed scala aan vrijwilligersfuncties te vinden zijn. Via de vacaturebank kan je contact opnemen met de organisatie van keuze. Vind je het fijner dat we samen naar de mogelijkheden kijken; dan staan wij graag voor je klaar. Vrijwilligersorganisaties kunnen gebruik maken van onze diensten door hun vacatures op onze site te plaatsen, want Vrijwilligerswerk Eemsdelta is dé plek voor vrijwilligers en vrijwilligersorganisaties als het gaat om alle aspecten van het vrijwilligerswerk. We staan iedereen graag met raad en daad klaar.

Lees verder
participatie

Hoe kan ik meedoen?

Meedoen kan op verschillende manieren. Dat kan door het doen van vrijwilligerswerk of door deel te nemen aan een leuke activiteit of project. Cadanz Welzijn biedt meerdere activiteiten en projecten aan waar iedereen aan mee kan doen:

 • bijvoorbeeld door iets voor een ander te betekenen
 • nieuwe mensen ontmoeten en nieuwe plekken leren kennen
 • actief en nuttig zijn en blijven

Genoeg redenen om aan de slag te gaan. We helpen je daar graag bij! Wil je meer informatie? Neem dan contact op met Cadanz Welzijn via emailadres info@cadanzwelzijn.nl of door te bellen met 0596-745024.

De Inzet

Soms is het doen van vrijwilligerswerk nog net even een stap te ver. Er zijn omstandigheden waardoor je je elke dag niet helemaal optimaal voelt. Je wilt graag wat doen maar je weet nog niet goed wat. Deze mensen willen we niet thuis laten zitten, maar stimuleren we om actief te zijn en contacten op te doen. Het doel is om mensen die langdurig thuiszitten weer te laten deelnemen aan de samenleving.

Lees verder
participatie

Participatie

Maatjes projecten

Maatjeswerk gaat over aandacht. Als iemand zich eenzaam voelt of omdat er sprake is van een beperking, ziekte, de zorg voor een ander of het verlies van een dierbare kan een maatje net dat steuntje in de rug zijn of het gevoel van alleen zijn doorbreken en de dag wat meer kleur te geven. Het contact tussen het maatje en de hulpvrager is maatwerk.
Cadanz Maatjez is er voor de inwoners van Eemsdelta en zet maatjes in bij eenzaamheid, respijtzorg, geheugenproblematiek, rouw en verlies en activering. In samenspraak word je gekoppeld aan een maatje.

#MEEDOEN

Dit project heeft als doel om vroegtijdige integratie en participatie te stimuleren gedurende het lange verblijf op de COA-locaties. De coördinatie van het project wordt gedaan door het Asielzoekerscentrum (AZC) in Delfzijl en Vrijwilligerswerk Eemsdelta van Cadanz Welzijn. Het project richt zich vooral op asielzoekers die nog geen definitieve beslissing hebben gekregen op hun asielaanvraag en statushouders die nog in de opvang verblijven.

Op een centrale plek in het AZC, de participatiebalie, komt het participatieaanbod samen. Van daaruit worden bewoners bemiddeld naar passende activiteiten en vrijwilligerswerk. Dit kan binnen of buiten het AZC plaats vinden.

Welzijn op recept

Bij verlies, ziekte, ontslag of andere ingrijpende gebeurtenissen kan het moeilijk zijn zelf weer een goede draai aan je leven te geven. Misschien heb je daardoor lichamelijke of psychische klachten. Je wilt er wel wat aan doen, maar weet niet goed hoe. In de gemeente Eemsdelta kan je huisarts of een andere hulpverlener je een welzijnsrecept geven, een verwijsbrief voor een adviesgesprek met een welzijnscoach. Samen wordt er een passend stappenplan gemaakt om je te helpen weer meer grip te krijgen op je leven.

Collega’s Bernard, Marleen en Rianne, welzijncoaches bij Cadanz Welzijn, leggen uit wat Welzijn op Recept kan betekenen.

Open hiervoor het artikel van 13 mei 2024 (auteur Arienne Dozeman RTV Noord) over Welzijn op Recept.

Vrijwilligers

vrijwilligerswerk

In de gemeente Eemsdelta zijn veel organisaties, verenigingen, initiatieven waar vrijwilligers actief zijn. Wil jij ook graag iets voor een ander betekenen? Laat het ons dan weten! We hebben een vacaturebank waar vast en zeker een functie tussen staat die bij jou past. Zo kan je door samen te wandelen of een boodschapje te doen iemand ondersteunen die weinig de deur uitkomt. Je kunt ook 75+ers bezoeken of bellen en informatie geven over wonen, welzijn en zorg. Maar misschien lijkt het je ook wat om als buurtbemiddelaar buren te helpen of om een taalmaatje te zijn voor bewoners van het AZC en statushouders: allemaal projecten in de gemeente Eemsdelta waarbij vrijwilligers onmisbaar zijn!

Wil je meer informatie of weten welke andere vrijwilligersvacatures er momenteel zijn? Neem dan contact op met Cadanz Welzijn via email info@cadanzwelzijn.nl of door te bellen met 0596-745024. Of meld je direct aan via onderstaande knop.

Logo-Cadanz-Welzijn-wit-NOPO

Stichting Cadanz Welzijn is een organisatie voor sociaal werk in de gemeente Eemsdelta. Wij bieden ondersteuning aan mensen van alle leeftijden en zoeken oplossingen voor sociaal-maatschappelijke vraagstukken. Wij doen dit samen met inwoners, organisaties, netwerken en heel veel vrijwilligers. Zelfredzaamheid en zorgen voor elkaar staan in de samenwerking met inwoners centraal.

Wij werken in Eemsdelta aan een samenleving waarin iedereen mee kan doen. Waar iedereen een bijdrage kan en mag leveren omdat in Eemsdelta ieder mens telt.

Postadres
Stichting Cadanz Welzijn
Postbus 248
9930 AE Delfzijl

Hoofdvestiging
Burg. Klauckelaan 16
9902 KZ Appingedam

Telefoon
0596-745024

E-mailadres
info@cadanzwelzijn.nl

Vraag ons maar!

Nieuwsbrief

Wil je op de hoogte blijven van Cadanz Welzijn, abonneer je dan op onze nieuwsbrief.

Samen. Leven. Doen. Eemsdelta.

© 2021-2024 Cadanz Welzijn | Disclaimer | Privacy | Webmaster

Waarmee kunnen wij je helpen?

Stel hieronder je vraag, dan ontvang je van ons een reactie.

Aangepaste openingstijden

In verband met de feestdagen hebben wij aangepaste openingstijden. Het ASWA-gebouw is gesloten op:

 • Maandag 20 mei

Wij wensen u alvast fijne Pinksterdagen toe!

Adreswijziging De Kajuit Delfzijl

De Kajuit is verhuisd. Vanaf heden is De Kajuit gevestigd op het volgende adres:

Locatie ‘Thuis’
Ede Staalstraat 5
9933 KJ Delfzijl

Aangepaste openingstijden

In verband met de feestdagen hebben wij aangepaste openingstijden. Het ASWA-gebouw is gesloten op:

 • Donderdag 28 maart vanaf 17:00 uur
 • Vrijdag 29 maart. (Wij zijn die dag telefonisch bereikbaar op ons algemene nummer 0596-745024)
 • Maandag 1 april.

Wij wensen u alvast fijne paasdagen toe!

SlimoTheek

Slimme technologie voor u?

In de SlimoTheek leent u slimme technologie voor veilig en comfortabel wonen. Voor uzelf, of voor iemand voor wie u zorgt. Slimme technologie is bijvoorbeeld een robotstofzuiger, een eenvoudige tablet, een klok met dagindeling, alarmering met GPS, een robotkat of een eenvoudig bedienbare radio/muziekspeler.

De SlimoTheek is een samenwerking van Cadanz Welzijn, Noorderpoort en gemeente Eemsdelta.

Meer informatie

Voor meer informatie kunt u contact met ons opnemen via ons mailadres info@cadanzwelzijn.nl of door te bellen met telefoonnummer 0596-745024

Informatieblad (pdf)

Protocollen en regelingen

In onderstaand overzicht treft u onze protocollen en regelingen aan. Mocht u na het lezen nog vragen hebben over de inhoud van deze documenten, neemt u dan contact met ons op door te bellen met telefoonnummer 0596 745024 of door een e-mail te sturen naar info@cadanzwelzijn.nl.

Aangepaste openingstijden

Rondom de feestdagen heeft het Aswa-gebouw aangepaste openingstijden:

 • 25 en 26 december: gesloten
 • 27 en 28 december: gesloten (receptie en crisisdienst zijn telefonisch bereikbaar)
 • 29 december: gesloten (crisisdienst is telefonisch bereikbaar) 
 • 1 januari: gesloten

Wij wensen u fijne feestdagen en verwelkomen u graag weer vanaf 2 januari 2024!

Geslaagd!

Dank voor bericht, we nemen spoedig contact met je op. 

Cadanz Welzijn

PlusBoekje

Benieuwd naar het programma voor de komende maanden? Je leest het allemaal in het PlusBoekje.

De PlusBus wordt mede mogelijk gemaakt door Woonstichting Groninger Huis

Actueel

Hier vind je het actuele aanbod van Cadanz Welzijn op het gebied van trainingen, scholingen en bijeenkomsten die binnenkort worden georganiseerd. Klik op de link voor meer informatie.

Onze website maakt gebruik van enkele anonieme cookies. In ons privacyreglement lees je hoe wij omgaan met jouw privacy.

Actuele coronamaatregelen

Op deze pagina lees je welke actuele coronamaatregelen er gelden op de locaties van Cadanz Welzijn. De volgende maatregelen worden op dit moment vanuit Cadanz Welzijn gehanteerd:

Handen desinfecteren
Bij binnenkomst en in de zalen kun je je handen desinfecteren. Ook staat er schoonmaakmateriaal om de tafel te desinfecteren.

Handen wassen
Was vaak de handen.

Mondkapje
Het dragen van een mondkapje wordt gewaardeerd door onze kwetsbare bezoekers en medewerkers.

Heb je corona gerelateerde klachten? Blijf dan thuis en stel je bezoek uit.

Ouderen

Met het ouder worden kan er van alles veranderen in uw leven. Veranderingen kunnen vragen oproepen waar u graag eens over wilt praten. Dan kan het prettig zijn om in gesprek te gaan met een Sociaalwerker van Cadanz Welzijn.

Sociaalwerkers kunnen in gesprek gaan over verschillende onderwerpen die voor u belangrijk zijn. Vragen die u zou kunnen bespreken, zijn bijvoorbeeld:

 • Ik zoek een zinvolle dag invulling, wat kan ik doen?
 • Hoe kan ik in contact komen met leeftijdsgenoten?
 • Alles verandert zo snel, hoe ga ik hiermee om?
 • Hoe kan ik mijn leefomgeving aanpassen zodat ik er zo lang mogelijk zelfstandig kan blijven wonen?
 • Hoe kan ik zo gezond mogelijk ouder worden?

Al onze sociaalwerkers werken vanuit de positieve gezondheid gedachte. Dit is een manier om breder naar uw gezondheid en welzijn te kijken. Gezondheid en welzijn gaan bijvoorbeeld over goed in je vel zitten, omgaan met tegenslagen, erbij horen, contacten hebben en over zinvol bezig zijn. Kortom het gaat erom dat u zich gezond en vrolijk voelt op de manier die bij u past.

Soms zijn er periodes in uw leven waarin het prettig is om terug te kijken op uw leven, te kijken naar het heden en naar de wensen voor de toekomst.

Hoe werken wij?

We gaan met u in gesprek bij u thuis of bij ons op één van de locaties. U kunt bij ons terecht met een concrete vraag, ook kunnen wij meedenken met wat u bezighoudt. Binnen Cadanz Welzijn kunt u gebruik maken van seniorenvoorlichting, welzijn op recept, niet geïndiceerde dagactiviteit, ontmoetingshuis, Cadanz Maatjez, vrijwilligers en dementie, ouderen bezoeken ouderen etc. Ook geven wij informatie over diverse activiteiten in de regio. Soms leggen wij verbindingen tussen mensen onderling of met een huisarts of zorgorganisatie. Per situatie bekijken we wat nodig is en wat goed bij u past.

ouderen

Contact

We zijn elke dag aanwezig op de verschillende locaties van Cadanz Welzijn in de gemeente Eemsdelta.

Voor meer informatie kun je contact opnemen met het algemene telefoonnummer of
e-mailadres van Cadanz Welzijn:

Cadanz Welzijn is er voor jou!

Je kunt bij Cadanz Welzijn terecht als je bijvoorbeeld ondersteuning zoekt bij de opvoeding van je kind, als je je eenzaam voelt en graag eens met iemand zou willen praten, of als je hulp nodig hebt bij het ordenen van je financiën. Ook denken we graag met je mee als het gaat om het ontwikkelen en uitvoeren van een activiteit in je buurt of als je ondersteuning zoekt om zo lang mogelijk zelfstandig thuis te kunnen wonen. Wij zijn er voor alle inwoners van de gemeente Eemsdelta en ondersteunen je graag als je (even) hulp of advies nodig hebt.

Naast ons prettige team van sociaalwerkers hebben we een groot samenwerkingsverband in de regio waarbij we, als het nodig is, je in contact kunnen brengen met de juiste organisatie.

Over Cadanz Welzijn

Stichting Cadanz Welzijn is een organisatie voor sociaal werk die actief is in Eemsdelta en Hogeland. De opdracht die Cadanz Welzijn heeft is altijd gericht op de ondersteuning van (groepen) inwoners die een sociaal-maatschappelijke vraag hebben.

De missie van Cadanz Welzijn

Wij werken in Eemsdelta aan een samenleving waar iedereen mee kan doen en een bijdrage levert, omdat ieder mens telt.

Onze strategische keuze

Cadanz Welzijn zoekt samen met inwoners naar oplossingen voor sociaal-maatschappelijke vraagstukken. Ze kent haar inwoners en hun problematiek. Zelfredzaamheid en zorgen voor elkaar staan in de samenwerking met inwoners centraal. Alle vormen van sociaal werk worden hiervoor ingezet. Cadanz Welzijn initieert, ontwikkelt, signaleert en voert regie om haar doel te bereiken. Cadanz Welzijn weet wat er speelt in wijk en dorp en is waar nodig een schakel tussen inwoners en de gemeente Eemsdelta. Zij doet dit in samenwerking met en tussen individuen, inwoners, organisaties, netwerken, gemeentelijke instellingen en vrijwilligers.

Inwoners kunnen te maken hebben met diverse sociaal-maatschappelijke vraagstukken, zoals armoede, eenzaamheid, ongeletterdheid, maatschappelijke achterstanden, maatschappelijke ongelijkheid, opvoedingsvraagstukken, arbeidsvraagstukken, culturele vraagstukken, verschillende gezinskwesties, (wijk)ontwikkelingskwesties, verslavingsvraagstukken, schendingen van mensenrechten en opvang van vluchtelingen. In alle gevallen gaat het over empowerment, participeren, samen leven, wederkerigheid en welbevinden.

U kunt onze volledige missie & visie lezen (pdf) door op onderstaande knop te klikken.

Disclaimer en copyright

Website

Ondanks de constante zorg en aandacht die wij besteden aan de samenstelling van deze website, kunnen wij niet volledig uitsluiten dat bepaalde informatie onvolledig of onjuist is. De informatie op deze website kan ook zonder voorafgaande kennisgeving op ieder moment worden aangepast. Cadanz Welzijn kan niet aansprakelijk worden gesteld voor eventuele schade, direct of indirect en van welke aard dan ook, die voortvloeit uit of in enig opzicht verband houdt met het gebruik van deze website of de informatie op de website. Op alle informatie die op deze website te vinden is rust copyright. Niets van de informatie op deze website mag verveelvoudigd, verspreid en/of vermenigvuldigd worden door middel van druk, fotokopie, microfilm, digitale technieken, internet, CD-ROM of op welke andere wijze dan ook, zonder onze voorafgaande schriftelijke toestemming.

E-mail

De informatie in onze e-mailberichten (inclusief bijlagen) is met grote zorgvuldigheid opgesteld. Desondanks kunnen wij niet volledig uitsluiten dat bepaalde informatie achterhaald, onvolledig of onjuist is. Er kunnen daarom alleen rechten worden ontleend aan officiële documenten en contracten en niet aan de inhoud van onze e-mailberichten.

Onze e-mailberichten (inclusief bijlagen) kunnen bovendien vertrouwelijke informatie bevatten die uitsluitend bedoeld is voor de geadresseerde. Wanneer je per abuis een e-mail ontvangt die niet voor jou bestemd is, word je verzocht de afzender hierover te informeren en het bericht inclusief eventuele bijlagen te wissen. Het is niet toegestaan om het bericht, geheel of gedeeltelijk, zonder toestemming te gebruiken of te verspreiden.

Missie & Visie

Stichting Cadanz Welzijn is een organisatie voor sociaal werk die actief is in Eemsdelta en Hogeland. De opdracht die Cadanz Welzijn heeft is altijd gericht op de ondersteuning van (groepen) inwoners die een sociaal-maatschappelijke vraag hebben.

De missie van Cadanz Welzijn

Wij werken in Eemsdelta aan een samenleving waar iedereen mee kan doen en een bijdrage levert, omdat ieder mens telt.

Onze strategische keuze

Cadanz Welzijn zoekt samen met inwoners naar oplossingen voor sociaal-maatschappelijke vraagstukken. Ze kent haar inwoners en hun problematiek. Zelfredzaamheid en zorgen voor elkaar staan in de samenwerking met inwoners centraal. Alle vormen van sociaal werk worden hiervoor ingezet. Cadanz Welzijn initieert, ontwikkelt, signaleert en voert regie om haar doel te bereiken. Cadanz Welzijn weet wat er speelt in wijk en dorp en is waar nodig een schakel tussen inwoners en de gemeente Eemsdelta. Zij doet dit in samenwerking met en tussen individuen, inwoners, organisaties, netwerken, gemeentelijke instellingen en vrijwilligers.

Inwoners kunnen te maken hebben met diverse sociaal-maatschappelijke vraagstukken, zoals armoede, eenzaamheid, ongeletterdheid, maatschappelijke achterstanden, maatschappelijke ongelijkheid, opvoedingsvraagstukken, arbeidsvraagstukken, culturele vraagstukken, verschillende gezinskwesties, (wijk)ontwikkelingskwesties, verslavingsvraagstukken, schendingen van mensenrechten en opvang van vluchtelingen. In alle gevallen gaat het over empowerment, participeren, samen leven, wederkerigheid en welbevinden.

U kunt onze volledige missie & visie lezen (pdf) door op onderstaande knop te klikken.